El Saló Internacional del Còmic de Madrid, l'Expocómic, ha tornat a nominar el jove autor gironí Miquel Casals com a candidat a Millor Còmic Online de l'Estat per la tira còmica en línia Con dos tacones. Aquest és el segon any consecutiu que Casals se situa entre els finalistes: el 2010 el reconeixement va ser per a 20pocos.

Con dos tacones és una sèrie de tires còmiques que es mou a través de les vides de quatre noies de la Generació Y; segons el seu propi autor, "quatre inconformistes que van créixer escoltant les Spice Girls i jugant a Barbies, i que quedaven amb els seus xicots enviant-se SMS i fent-se trucades perdudes". Precisament avui la sèrie inicia la seva segona temporada amb un nou guionista, Joan Tretze (El Sistema D13).

L'Expocómic és una de les grans cites anuals del còmic d'Espanya i se celebra de l'1 al 4 de desembre al Palacio de Cristal de la Casa de Campo de Madrid.

Curts i còmics reconeguts

Miquel Casals (Girona, 1986) és un il·lustrador i realitzador multimèdia amb un estil tremendament influït pels còmics de la vella escola i el cinema clàssic. Usa tot tipus de plataformes i software, encara que els dos principals pilars del seu treball són la il·lustració i el vídeo, sobretot.

Casals es va graduar en Realització Audiovisual i Multimèdia l'any 2008 a la Universitat de Girona. En el decurs de la seva carrera ha treballat com a dissenyador gràfic i web, dibuixant, i també ha escrit i dirigit un parell de curtmetratges. Un d'ells, Persuassió, va ser escollit com a Millor Projecte d'Autor Novell al Fons de Creació Audiovisual del 2008.

De 2007 a 2010 va dur a terme el webcòmic 20pocos amb un notable èxit; tant és així que li va valer la primera nominació a Millor Còmic online a l'Expocómic de ?l'any passat. El seu treball es pot consultar a www.miquelcasals.es.