Als 102 anys d'edat, el diumenge passat ens va deixar el Dr. Josep Garriga i March, un dels compositors de sardanes més reconeguts i amb major trajectòria de Sarrià de Ter. Garriga i March va néixer en aquesta població el 3 de novembre de 1909, al Carrer Major número 122. I precisament va ser el metge de la seva població des del 1939, fins a la seva jubilació, exercint la seva tasca amb competència i seriositat.

L'any 1940 es casà amb Maria Tarré, de Sant Joan de les Abadesses, i junts tingueren 4 fills. A més de facultatiu, fou una persona interessada i integrada a la vida cultural i esportiva, especialment al seu poble.

Vocació des de la infància

Va ser a la molt primerenca edat de 8 anys quan va començar els seu estudis musicals; en primera instància ho va fer amb la Sra. Magdalena, i posteriorment va passar a aprendre música del mestre Josep Baró Güell.

Escrigué la seva primera sardana als 18 anys, Adoració, i en seguiren moltes d'altres. Entre d'elles hi destaquen títols com Renaixent, La meva petita, Font de Gelida, El gorg blau, Vora el riu Ter, El castell de Montagut, La plaça de la Creu, Costa Roja, Noces d'or, El primer aplec, entre moltes d'altres que ha deixat als amants de la sardana al llarg de la seva prolífica carrera compositiva.

Entre d'elles cal anotar especialment Goigs a la medicina, amb lletra dels doctors Josep M. Pigem i Josep M. Torrent, i que va ser estrenada el 1966. La seva sentida lletra, en honor a la professió, diu així: "En terra catalana / estimada del cor / Una professió agermana / la caritat i l'amor (...) / Visca, doncs la medicina / que per gràcia celestial / a n'els metges il·lumina / per lliurar-nos de tot mal".

Cal destacar que encara ara, cada any amb motiu de la celebració de la Festa Major de Sarrià, el doctor Garriga escrivia una o dues sardanes que eren estrenades en el decurs d'aquesta celebració. Reposi en pau, el Dr. Josep Garriga, mentre té el nostre record i la nostra estima.