L'artista Flora Bacquelaine (Girona, 1976) pren la cartografia com a mètode d'investigació de la Girona urbana. El seu projecte artístic és d'ordre col·lectiu, està inacabat i proposa una reflexió sobre la ciutat, com es pot veure a l'exposició Ænvers Girona_mapes intangibles, que va quedar inaugurada ahir al vespre a la sala de l'ExpoCambra, al carrer Ciutadans, on es podrà visitar durant tot l'estiu i tota la tardor, fins el 9 de desembre. Aquesta mostra, que també inclou treballs de Maia Kanaan, Olga Taravilla, Isa Campo, Alba Sotorra, Antoni Miralda i Marta Negre, forma part del nou programa del Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona.

Els muntatges videogràfics es poden veure a la sala de la Cambra de la Propietat Urbana, però l'exposició, que vol ser un procés de recerca que combina cultura, turisme art i educació, té també un espai web que convida ciutadans i turistes a participar: www.efimer.net.

"Volem viure la ciutat i el nostre motiu és l'art", va explicar ahir l'artista comissària de la mostra. Un dels treballs de la mostra ha consistit a trobar les persones que queden retratades al Street View de Google. L'experimentació a través de l'empresa instal·lada del Parc Científic i Tecnològic de la UdG Wikiloc.com és un dels valors afegits d'aquesta proposta del Bòlit, com va explicar la seva directora, Rosa Pera.

La tinent d'alcalde Marta Madrenas va assegurar que l'Ajuntament de Girona apostarà per l'art contemporani. El delegat de Cultura de la Generalitat, Antoni Baulida, va destacar la col·laboració de l'institut d'educació Carles Rahola.