Catorze entrades del Diccionario Biográfico Español, elaborat per la Real Academia de Historia, hauran de "ser revisades en profunditat", setze "lleugerament revisades i una eliminada". Així ho va anunciar ahir el ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, encara que no va precisar els noms de les persones les biografies dels quals es revisaran.

Wert va anunciar-ho al respondre una pregunta del diputat Aitor Esteban Bravo, del Grup Parlamentari Basc, (EAJ-PNB), relacionada amb aquest polèmic diccionari nascut en època d'Aznar.

El ministre va assenyalar que una obra el propòsit de la qual és recollir la vida de 43.000 personatges de la història espanyola "és evident que pot admetre un cert nivell de controvèrsia, que serà molt més alt com més propers a la nostra contemporaneïtat siguin els personatges".

"Només en una societat tancada, en una societat monolítica, seria imaginable que una obra d'aquestes característiques no provoqués una certa controvèrsia", va dir el ministre, abans d'aludir a la comunicació que el seu antecessor, Ángel Gabilondo, va enviar a l'acadèmia per tal de "revisar, i en el seu cas, corregir immediatament, pels mitjans que siguin necessaris, aquelles entrades que no responguin al rigor històric dels treballs acadèmics".