L'Agrupació Sardanista de Ripoll va obsequiar Montserrat Juvan?teny amb l'escut de l'entitat gravat en un quadre, juntament amb una placa amb la inscripció del reconeixement, i l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, en nom de l'Ajuntament va oferir una placa amb la inscripció: "L'Ajuntament de la Comtal Vila de Ripoll a la ripollesa Montserrat Juvanteny i Espelt per la seva perseverant dedicació i difusió del món sardanista, fet que contribueix a difondre la cultuta del nostre país".

El 59è Aplec de la Sardana de Ripoll, celebrat el cap de setmana, va estar dedicat a la sardanista ripollenca Montserrat Juvanteny, en agraïment a la llarga tasca que ha dut a terme de difusió a favor de la sardana i de la cultura catalana. Els actes van incloure l'estrena de Gentil ripollesa, peça dedicada pel figuerenc Jaume Cristau, escrita expressament per a la ocasió.

Durant els actes, la Montserrat, durant anys responsable de la pàgina La Sardana del Diari de Girona, va rebre moltes felicitacions dels seus convilatans i adhesions de diferents entitats sardanistes d'arreu de Catalunya. La protagonista de la festa va expressar l'estat de felicitat que li va comportar un reconeixement d'aquestes característiques rebut a la seva població natal.