Ple total d'Els Pets aquest cap de setmana a Londres. Dissabte passat, el grup de pop-rock català va omplir del tot la sala Cargo de la capital britànica, situada en un dels barris més destacats de l'ambient musical londinenc.

Unes 350 persones, l'aforament màxim de l'espai, van cantar amb els del Constantí alguns dels seus millors temes, en un repàs de la discografia del grup que ha comptat amb clàssics com VespreJo vull ser rei.

La banda de Constantí, però, tampoc es va oblidar de tocar peces més noves, com El que val la pena de veritat.

A més de la música, la reivindicació independentista va ser una constant durant tot el concert, el primer que el grup tarragoní oferia a la ciutat londinenca.

El cantant Lluís Gavaldà va ?obrir el xou cridant en anglès: We are from Constantí and pretty soon Catalonia is going to be free (Som de Constantí i aviat Catalunya serà lliure), despertant l'entusiasme dels assistents, que els van secuncar amb crits d'independència.

Els Pets van tancar amb èxit rotund el seu primer concert a Londres, una ciutat que han definit com "la Meca" d'un grup de pop com el seu, influenciat pels ritmes anglosaxons.

La formació de Constantí va aconseguir completar l'aforament de la sala Cargo, d'unes 350 persones, amb antelació. Segons va explicar l'organització del concert, les entrades del recital s'havien esgotat quatre setmanes abans de la cita prevista. A més, els responsables de l'actuació van assegurar que haguessin tingut demanda per a unes 500 localitats.

Recuperant els clàssics

Des de l'inici de l'actuació, que va començar amb el clàssic Vespre, Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Cáceres van seguir l'actuació amb una selecció dels seus millors temes, davant d'un públic entregat i fidel, que vestia samarretes del grup i que es va acostar a la sala londinenca companyat de senyeres i estelades.

Gavaldà i els seus van tocar temes com Hospital del Mar, Agost, Soroll Pau, i van tancar el concert amb un bis innovador que ha comptat amb una versió del She's got a new spell de Billy Bragg i les emblemàtiques Jo vull ser rei i Bon dia.