L'actor espanyol Tony Leblanc ha mort avui al seu domicili de Villaviciosa de Odón, pròxim a Madrid, als 90 anys d'edat a conseqüència d'una fallada cardíaca, han informat fonts familiars.

La mort s'ha produït al voltant de les 16:30 hores i previsiblement la capella ardent s'instal·larà aquest diumenge cap a les 09:00 hores al Teatre Fernán Gómez, a Madrid, han afegit les fonts.

L'Acadèmia de Cinema ha informat a través d'una xarxa social de la mort de Leblanc i ha expressat: "El nostre record a aquest gran actor i el nostre condol a la seva família i companys". La família ha rebut nombroses mostres d'afecte de personatges del món de l'espectacle i de la cultura després de conèixer la mort, han explicat.

Leblanc, la presència del qual va il·luminar més de 150 pel·lícules, va ser un dels actors més coneguts entre les dècades de 1950 a 1970, el galant còmic per excel·lència al cinema, el teatre i la televisió espanyola.

En els últims anys, des que el 1998 Santiago Segura el recuperés per a la saga cinematogràfica de "Torrent", va tornar al primer pla de l'actualitat.

Ignacio Fernández Sánchez Leblanc, conegut com Tony Leblanc, va néixer el 7 de maig de 1922 a Madrid, ciutat on va treballar com a "botons" i ascensorista al Museu del Prado, on el seu pare era conserge. Una ocupació que va intercalar amb el ball, proclamant-se campió d'Espanya de claqué el 1942.

Va debutar sobre els escenaris com a figurant de Pastora Imperio i Celia Gámez, fins convertir-se en imprescindible en la comèdia espanyola, amb títols com "Les noies de la Creu Roja" (1958), "Amor sota zero" (1960) i "El dia dels enamorats" (1959), en què va coincidir amb Concha Velasco, són algunes de les pel·lícules més recordades de la seva filmografia.