Aquest any 2013 es commemora a Sant Feliu de Guíxols el centenari del naixement del pintor i poeta Josep Albertí Corominas. L'espai web Soc Sant Feliu, juntament amb el servei d'Arxiu de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, ha elaborat una nova ruta dins el seu apartat de rutes cultural. En aquest cas catorze punts senyalitzats virtualment conformen la ruta El Sant Feliu de Josep Albertí, la qual apropa els espais de la ciutat lligats a l'obra i la vida de Josep Albertí Corominas, un dels pintors més carismàtics de Sant Feliu de Guíxols.

A part d'aquesta ruta virtual, l'Any Albertí es completa amb una exposició itinerant Josep Albertí per diferents indrets de la ciutat, una taula rodona i una edició de la revista l'Arjau, al mes d'abril. Teatre, una exposició fotogràfica i una lectura poètica al mes de maig, i a l'octubre i desembre diverses exposicions d'art.

Es commemora, així, la forta empenta entre les generacions de guixolencs que el van conèixer. L'autor va llegar a la ciutat de Sant Feliu una valuosa col·lecció dels seus quadres, així com el seu habitatge del carrer de la Penitència, conegut popularment com a casa Albertí i que actualment allotja diverses dependències municipals.

Josep Albertí era un home que gaudia de la vida i alhora tenia un vessant místic i espiritual que gairebé el convertia en filòsof. De formació pràcticament autodidacta, ell mateix definia la seva pintura d'estil expressionista, amb alguna cosa abstracte, barrejant amb una mica d'impressionisme desfet en figuratiu. "És com un còctel", assegurava el pintor.