El músic sabadellenc Pol Cruells, que va acompanyar Els Amics de les Arts en la seva extensa gira de presentació del treball Espècies per catalogar tot tocant el baix, es presenta aquesta nit, a partir de les 22.30h al cafè El Cercle de Girona, per oferir en directe el seu projecte en solitari.

Una proposta que aquest any s'ha traduït en un nou àlbum, el segon de la seva trajectòria musical, després del Passeu, passeu (2011), en el qual Cruells reivindica les aromes mediterrànies. Cantat íntegrament en català, Casa i vent (2013) és una autèntica declaració d'intencions i de coherència, amb l'arrel tradicional del seu repertori i influències; un llenguatge personal que combina amb naturalitat l'atmosfera mediterrània i el gust per les formes anglosaxones.

Il·lustrat amb nostàlgiques instantànies en blanc i negre de la Formentera dels anys '70, Casa i vent simbolitza les relacions entre la introspecció i el paisatge, el refugi i l'aventura, el passat i el futur... el seny i la rauxa, en definitiva.

Les noves cançons de Pol Cruells són la banda sonora de les disjuntives de tota trajectòria vital: l'abandonament de la infantesa, la caiguda dels mites de l'adolescència, la cruesa de les relacions adultes, l'orgull inexplicable per les nostres arrels... S'hi reivindiquen també, des de l'òptica de qui ja arrossega un cert bagatge, les actituds rebels, l'esperit del rock, l'univers del somni, i la connexió amb la natura.

Enregistrat al Vapor Studio de Sabadell durant la tardor de 2012, i editat per Right Here Right Now, el segon treball d'estudi del sabadellenc ha comptat amb Ramon Aragall a la bateria i Valentí Adell a les guitarres, a més de les col·laboracions de Xavi Castanys a la mandolina, Aleix Garriga al pedal steel i Albert Carbonell a la ?guitarra. Cruells compagina el baix amb la seva faceta de cantant i compositor. Difon periòdicament la seva activitat a www.polcruells.cat, on actualitza l'agenda d'actuacions previstes en la gira.