El Somni (el somni) és un ambiciós projecte creatiu liderat pels germans Roca. Una bogeria. Una òpera gastronòmica itinerant en la qual han col · laborat alguns dels més importants artistes del món i amb la qual volen explorar els límits de la creativitat gastronòmica i de la capacitat de sentir.

El somni és també una cosa que comparteixen des de fa molts anys Joan, Josep i Jordi Roca i allò pel que es deixen la pell tots els dies: seguir millorant una casa com El Celler de Can Roca, que se sustenta sobre les bases de l'esforç, la creativitat, la investigació, la sensibilitat i una hospitalitat sense impostura.

Fa temps que els crítics gastronòmics van esgotar els elogis i se'ls van quedar curtes les puntuacions per referir-se a El Celler. Fa temps que les seves taules estan entre les més cobejades pels fanàtics de la cuina a tot el planeta i que els seus col · legues posen als Roca com a model de talent i humilitat.

"Si vols anar ràpid, camina sol, si vols arribar lluny, vés acompanyat", diu un vell proverbi africà que els encaixa com un guant. Ells se saben afortunats per avançar junts i proclamen sense pudor l'amor als seus pares i el respecte als seus orígens i herència culinària. Ho fan sense oblidar mai el seu compromís amb l'avantguarda gastronòmica i amb el que ella comporta de risc, rigor, passió i recerca constant.

La mirada intel · ligent i el do per cuinar de Joan, el més gran dels germans, la saviesa, la passió i el verb de Josep, l'home dels vins, l'atreviment, la curiositat i el sentit de l'humor de Jordi, el mestre de les postres. Entre els tres han convertit el seu establiment de Girona en un dels temples de la cuina d'avantguarda. I aquest temple ha passat a encapçalar la llista dels millors restaurants del món.