El portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, es va expressar ahir a la tarda al Parlament amb contundència en valorar la nova nomenclatura política del català que propugna el Govern d'Aragó, i que passarà a anomenar-se Lapao: "Això és el mal de tenir política lingüística, és fer el ridícul, això és un debat dels filòlegs, i el debat està clar perquè és català". Cañas va rebutjar la decisió del Govern Aragonès de modificar el nom del català que es parla a la Franja de Ponent.

Per altra part, el portaveu del PPC, Enric Millo, va manifestar-se en el mateix sentit quan va afirmar que "tothom sap que el que es parla a la Franja és català".

Cañas és contrari a la immersió lingüística del català i Millo contrari al model d'escola de la Generalitat, però tots dos van defensar ahir el català davant la fragmentació lingüística de la nova llei de llengües que l'Aragó vol aprovar demà.

Per la seva part, el Govern de la Generalitat va considerar que és "innecessari" que a l'Aragó es faci una distinció normativa perquè el català que es parla a la Franja, la zona limítrofa entre les dues comunitats, passi a denominar-se Llengua Aragonesa Pròpia de l'Àrea Oriental (Lapao).

La iniciativa del Govern d'Aragó va fer bullir ahir les xarxes socials amb comentaris crítics i també irònics sobre la nova denominació de la llengua pròpia de Catalunya que impulsa el PP aragonès.