L'alcalde de Girona i president de la Fundació Rafael Masó, Carles Puigdemont, i el director de la Fundació Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC), Joaquim Nadal, van signar ahir un conveni de col·laboració per tal d'engegar projectes conjunts relacionats amb l'estudi i difusió del patrimoni artístic i arquitectònic del Noucentisme i, de forma específica, de l'obra de l'arquitecte gironí Rafael Masó.

Amb aquest acord de col·laboració, la Fundació Rafael Masó i la Fundació de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural podran posar en marxa projectes conjunts.

Entre d'altres activitats, podran treballar plegats per organitzar exposicions, publicacions, actes acadèmics o activitats de recerca, interpretació i protecció del patrimoni noucentista, comptant amb l'assessorament mutu entre els tècnics que treballen o estan vinculats a les dues entitats culturals i acadèmiques.

El primer fruit del conveni signat entre les dues parts serà una exposició temporal i una publicació que la Fundació Rafael Masó, amb seu a la Casa Masó del carrer Ballesteries de Girona, prepara per al 2014.

El centre de la mostra i la publicació serà l'arquitectura pública de Rafael Masó durant l'època de la Mancomunitat de Catalunya, a principis del segle XX.