La meravellosa història de la nena que es conforma amb un trencanous de fusta com a regal de Nadal, per comptes de les nines i altres joguines preferides pels infants, arribarà demà divendres a Girona explicada amb el cos pels artistes del Ballet de Moscou, una oportunitat per veure en acció uns ballarins que, segons el director de la companyia, Timur Fayziev, "són rigorosament escollits entre els millors de Rússia".

Aquesta companyia de renom mundial que practica el ballet clàssic s'ha abonat a l'Auditori de Gir0na, on espectacles seus com La bella dormentEl llac dels cignes ja són habituals en la programació de cada temporada.

El més apropiat per a les dates nadalenques és El trencanous, obra de ballet amb partitura de Txaikovski que més de cent anys després de la seva estrena continua captivant el públic d'arreu del món.

"Oferim una coreografia perfecta per a la impressionant música de Txaikovski", va indicar ahir a la premsa Fayziev, i va assegurar que es tracta d'un espectacle recomanat per a tots els públics, "un espectacle clàssic que respecta els principis de l'escola russa".

El Ballet de Moscou aterra a Girona directament des de l'Auditori Alfredo Kraus de les Illes Canàries. I és que aquesta companyia de més d'una trentena d'artistes no ha deixat d'estar en gira pels diferents continents des que es va fundar, l'any 1989.

"Estem a punt d'arribar a la funció número dos mil i ja hem superat el centenar de gires mundials", assegura Anna Mateu, coordinadora del ballet.

C. Terentiev i A. Terentiev, parella en la vida real, assumeixen els papers de la nena Clara i del príncep: ella cau adormida i entra en un somni que transforma el trencanous en un ben plantat príncep que la convida a ballar sota les volves de neu.

"Els dos ballarins principals són els pilars d'una companyia que va transmetent la seva experiència als balladors més joves", exposa Fayziev.

La trentena de ballarins, d'edats compreses entre els 18 i els 34 anys, són seleccionats entre els que demostren que no només tenen un perfeccionisme tècnic, sinó també una calidesa com a actors perquè a l'escenari també compta la interpretació.

Fayziev està "encantat" de tornar a Girona, perquè el públic d'aquí "entén de ballet i és un públic musical que connecta molt bé amb la nostra companyia".