21 de febrer de 2015
21.02.2015

El Vall d'Hebron, pioner mundial a fer biòpsia amb anàlisi de sang

Serà el primer centre a aplicar aquest mètode per detectar els biomarcadors del càncer colorectal

23.02.2015 | 07:03

El Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) de Barcelona serà el primer centre científic del món que farà biòpsies líquides en la investigació del càncer colorectal, és a dir, detectarà els biomarcadors del tumor amb una simple anàlisi de sang sense necessitat d'extreure teixits.
El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, va presentar ahir aquest innovador mètode per fer biòpsies líquides, una tècnica més ràpida, molt menys invasiva -una senzilla extracció de sang- i altament sensible per a la detecció de biomarcadors RAS (KRAS i NAS) en càncer colorectal metastàtic, que afecten la meitat dels pacients amb aquest tipus de càncer.
Segons va explicar el director del VHIO, Josep Tabernero, "com els pacients amb càncer colorectal metastàtic poden respondre de diferent manera al tractament és important comprendre millor el tumor, en la seva biologia i genètica". "El mètode biòpsia líquida pot estalviar temps comparat amb els test actuals de RAS, i evita als pacients una biòpsia de teixit, només necessitarem una mostra de sang per proporcionar resultats en dos o tres dies", va afegir el doctor.
El centre utilitzarà aquesta tècnica per avaluar a pacients amb càncer colorectal metastàtic, com a part del seu programa d'investigació, i, quan el test de biomarcadors mitjançant biòpsia líquida rebi l'aprovació de Conformitat Europea (marca CE) en els pròxims mesos, es podrà estendre el seu ús a la pràctica assistencial.
El conseller de salut va destacar que "aquesta fita" ha estat possible gràcies a un acord entre Merck Serono i Sysmex Inostics, que han apostat pel VHIO com centre de referència per implementar aquesta tecnologia en el seu laboratori de Genòmica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema