"Calafell Open Air" és l'aplicació que permet desplaçar-se fins a la Ciutadella Ibèrica de fa 2.500 anys i descobrir tots els seus racons. Aquesta nova eina ofereix una visita guiada al jaciment iber i avisa el visitant en cada un dels punts d'interès establerts, on pot veure una imatge de com era aquell indret milers d'anys enrere i en rep informació.

Elaborada per la Universitat de Barcelona i coordinada pel doctor Joan Santacana, la "Calafell Open Air" està disponible de forma gratuïta en quatre idiomes; el català, el castellà, l'anglès i el rus.

El visitant, a mesura que fa el recorregut en el jaciment, rep un senyal acústic que l'avisa que es troba en un dels sis punts d'interès. Tot seguit, l'aplicació ofereix una imatge de com era aquella part de la ciutadella fa 2.500 anys i dóna informació addicional sobre aquell punt en concret.

La visita virtual compta amb sis punts de vista diferents que es poden fer aleatòriament i mostra imatges d'algunes parts de la Ciutadella que encara no han estat reconstruïdes.

El doctor Santacana assegura que el "desafiament" ha estat desenvolupar una aplicació amb geolocalització i per un espai petit. De fet, el doctor va ser la persona que va iniciar les excavacions a la Ciutadella de Calafell i va ser l'escollit per fer-li aquesta primera aplicació.