«El cervell sempre està treballant, encara que estiguis assegut sense fer res, i pot ser ensenyat per actuar en el nostre benefici», ha assegurat a l'agència Efe el físic teòric Jyri Kuusela, que treballa per a l'Agència Espacial Europea (ESA) i impulsa a Espanya la implantació del neurofeedback. Creences populars com que fem servir només un percentatge ínfim del veritable potencial cerebral «són falses, perquè aquest òrgan treballa contínuament, guardant o descartant informació, avaluant i fent el seu propi manteniment», afirma el científic finlandès.

Fins i tot durant el son, la seva activitat és similar a la del període de vigília, segons estudis com el publicat aquest mateix mes per especialistes francesos, nord-americans i israelians.

El cervell humà processa diàriament uns 60.000 pensaments, dels quals el 94?% es repeteixen i el 80?% són negatius però «un entrenament amb tècniques de neurofeedback o retroalimentació neuronal permet canviar el seu funcionament a nivell inconscient».