El Festival de Torroella de Montgrí va tancar dijous al vespre la seva 35a edició amb una ocupació mitjana per espectacle del 88,5% i 9.939 espectadors. El punt final del certamen el va posar l'espectacle 'L'Esperit d'Armènia' a càrrec de Jordi Savall i el seu grup Hespèrion XXI. La directora del festival, Montse Faura, ha valorat positivament la resposta del públic, que, segons ella, "ha apreciat la qualitat d'una programació que, concert a concert, ha captivat els espectadors". El certamen ha ofert 13 concerts de pagament i 21 gratuïts, corresponents a la programació Fringe. La veu ha estat l'eix vertebrador d'aquesta 35a edició. De fet, ha estat present en la meitat dels concerts programats.

El Festival de Torroella de Montgrí abaixa el teló amb una ocupació d'un 88,5% i gairebé 10.000 espectadors

La directora del Festival ha assegurat que "l'alt índex d'ocupació, amb una mitjana d'un 88,5%, avala la línia de programació del Festival de Torroella, amb una aposta pels noms consagrats de la música clàssica, la presentació de nous valors consolidats, tant nacionals com internacionals, i de programes innovadors i poc habituals".

En total, el Festival de Torroella de Montgrí ha ofert 13 concerts de pagament i 21 amb entrada gratuïta corresponents a la programació Fringe, un festival alternatiu i complementari al de Torroella de Montgrí pensat per a joves talents i les possibles figures del festival d'aquí a uns anys, seguirà concentrant tots els concerts en el mes d'agost.

La veu, que s'ha erigit en l'eix vertebrador de la 35a edició, ha estat present en la meitat dels concerts i ha ofert vetllades memorables com els recitals del tenor Josep Bros i la soprano María Bayo.

Dels concerts instrumentals cal destacar l'èxit de la producció pròpia del Festival amb l'Orquestra Simfònica del Vallès i el pianista Jan Lisiecki, que va oferir una esplèndida versió, elogiada per la crítica, dels dos concerts per a piano i orquestra de Chopin.