Maqueta i dibuixos a exposició a la casa de cultura Les Bernardes de Salt.La maqueta del contundent projecte d'Admetlla i Codinach.Dibuix de l'ascensor públic enllaçat amb un passadís per salvar una carretera que circula per sota. Un aspecte de l'estructura interna, en un dibuix més tècnic.

La poètica de l'arquitectura i l'escultura. L'escultor Pep Admetlla i l'arquitecte David Codinach i?nauguraran avui (20h) a la casa de cultura Les Bernardes de Salt una exposició que mostra els dibuixos i les maquetes que van elaborar per al concurs públic de construcció d'un ascensor i pont al grup de pisos Sant Daniel del barri de la Font de la Pólvora de Girona, i que no van guanyar.

No van guanyar el concurs convocat per l'Ajuntament de Girona però el seu treball serveix ara per proposar una reflexió sobre el que Pep Admetlla anomena la poètica de l'arquitectura i l'escultura.

«L'artista treballa sempre en llibertat», raona Admetlla, i afegeix que «quan l'arquitectura li marca unes especificacions tècniques, ja li està posant límits».

Aquesta exposició mostra les possibilitats de desenvolupar «projectes creatius a partir de requeriments tècnics», ja que l'ascensor amb passera de Font de la Pólvora, segons es demanava a les bases del concurs, ha de tenir un tractament d'estructura monumental.

Salvar 26 metres de desnivell

Les obres per construir l'ascensor públic que dóna accés al grup d'habitatges Sant Daniel del sector Est de Girona ja s'ha dut a terme. L'objectiu de la construcció és salvar un desnivell de 26 metres i facilitar l'accés als ciutadans i ciutadanes que resideixen al conjunt d'habitatges denominat Grup Sant Daniel.

Les obres es van adjudicar a l'empresa OSG Serveis Grup, SLU, que les va executar per un import de 293.817,47 euros.

Pep Admetlla i David Codinach van presentar la proposta que ara exposen per encàrrec de l'empresa d'ascensors Citylift.

A més a més d'una combinació de dibuixos artístics i dibuixos tècnics, l'exposició de Les Bernardes inclou una maqueta de grans dimensions i també un vídeo inèdit que mostra el procés creatiu de l'artista amb l'arquitecte per aconseguir una arquitectura amb voluntat escultòrica.

«No vam guanyar, però se'ns ha ofert la possibilitat de mostrar un projecte que considerem que és bonic i summament interessant perquè mostra el procés de treball d'un artista amb gent jove tècnicament molt ben preparada», conclou Admetlla.