El Bisbat de Girona ha nomenat els nous arxiprestes, que ostentaran el càrrec per un període de tres anys. Entre els canvis més destacats hi ha el nomenament de Martirià Brugada, rector d'Anglès, com a nou arxipreste del Ter-Brugent. També canvien els arxiprestes de la Costa Brava Centre, l'Alt Fluvià i el Maresme. La resta, es mantenen tots en el seu càrrec.

Brugada és molt conegut a Palafrugell, on va exercir el seu ministeri durant disset anys a la parròquia de Sant Martí?(l'estada més llarga de la seva carrera). L'any 2011, però, va ser destinat a Anglès, per ocupar-se de les parròquies de Bonmatí, Constantins, Sant Julià del Llor i Sant Martí Sapresa. Ara, Brugada pren el relleu de Ramon Oller al capdavant de l'arxiprestat.

També hi ha canvis a l'Alt Fluvià, on Miquel Ramió substituirà Lluís Solà com a arxipreste. Ramió és rector de Sant Pere Màrtir i Sant Roc d'Olot des de l'any 2004, i administrador parroquial de Riudaura, Montagut i Oix i Sant Jaume de Llierca. A més, també és el capellà encarregat del servei religiós a l'hospital d'Olot.

A la Costa Brava Centre, Joan Pujol prendrà el relleu a Narcís Ponsatí com a arxipreste. Pujol és rector de Begur, Fontclara, Palau-sator, Pals, Regencós, Sant Feliu de Boada i Torrent, i també s'encarrega d'Esclanyà des de 2013.

Finalment, el darrer canvi es produeix al Maresme, on Elies Ferrer prendrà el relleu de Josep Puig. Ferrer és rector d'Arenys de Mar, Arenys de Munt i Torrentbó des de 2013.

A banda d'aquests quatre canvis, la resta d'arxiprestats continuaran igual, amb els següents responsables: Jordi Callejón (Girona-Salt), Enric Costa (els Àngels-Llémena), Enric Roura Tordera), Miquel Àngel Ferrés (Alt Empordà Interior), Martí Colomer (Alt Empordà Marina), Josep Barcons (Montgrí-la Bisbal), Ramon Pijuan Banyoles), Jaume Julià (la Selva) i Ramon Alventosa (Farners-Montseny).