20 de febrer de 2016
20.02.2016
40 Años
40 Años

L'Associació Unesco pel Diàleg Interreligiós celebra quinze anys

L'entitat vetlla per l'entesa entre confessions Coorganitza el Parlament de les Religions, que el 2015 va tenir lloc a Girona

22.02.2016 | 07:13
El Parlament de les Religions, celebrat a Girona l´octubre de 2015.

La fundació de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (Audir) ha celebrat aquesta setmana quinze anys dedicats al diàleg entre religions de Catalunya.
Audir, una organització catalana pluriconfessional, explica que la seva tasca durant aquests anys s'ha basat en «la defensa de la llibertat religiosa i l'afavoriment del diàleg i cultura de pau entre les diferents confessions». El seu director, el teòleg Francesc Torradeflot, assenyala que «el fet religiós és un patrimoni de tots que cal preservar i del qual hem aconseguit informar, formar, prevenir i transformar estereotips i prejudicis».
D'altra banda, la fundació també edita calendaris interreligiosos, compta amb la revista Diagonal -dedicada a la diversitat religiosa-, difon materials en àmbits com la salut i el funeral i impulsa mapes sobre els llocs de culte i diversitat a diverses ciutats catalanes.
Un dels projectes de la fundació que més ha destacat ha estat la formació d'una coral interreligiosa, a més de la posada en marxa d'una xarxa que coordina grups de diàleg d'àmbit local als territoris de parla catalana.

Parlament de les Religions
Les primeres iniciatives les van posar en marxa diferents grups de diàleg, que s'han forjat en projectes com la coorganització del Parlament de les Religions del Món de 2004, que va comptar amb la participació de 8.000 persones de tot el món «per defensar la pau i cooperació entre les diferents tradicions», i de les seves rèpliques a diverses ciutats en sis ocasions més. La darrera, precisament, va tenir lloc a Girona el passat mes d'octubre, amb la celebració d'un Parlament de les Religions que va comptar amb xerrades, música, dansa, art, fotografia i gastronomia a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona