18 de maig de 2016
18.05.2016

L'Any Llull genera l'edició de nou adaptacions al català modern

Moltes de les publicacions s'adrecen a un lector infantil per difondre una figura avançada en el seu temps

18.05.2016 | 00:00

L'Any Llull, durant el qual es commemora el setè centenari de la mort de Ramon Llull, ha comportat nou adaptacions al català modern de quatre títols, Llibre de les bèsties, Accidents d'amor, Blanquerna i Llibre del gentil i dels tres savis.
En un acte celebrat ahir al departament de Cultura, la directora de la Institució dels Lletres Catalanes, Laura Borràs, juntament amb el comissari de l'any Llull, Joan Santanach, van presentar els diferents llibres editats aquest any, amb els quals es vol que més lectors s'acostin a l'obra del savi mallorquí.
Les adaptacions que s'han publicat els últims mesos dirigides al públic infantil i juvenil són Llibre dels bèsties (Editorial Barcanova), a càrrec de Muntsa Farré i amb il·lustracions de Gisela Bombilà; Faules del llibre de les bèsties (Barcanova), de Pere Martí i amb il·lustracions de Maria Espluga i Llibre de les bèsties (Bromera), a càrrec de Teresa Broseta, amb il·lustracions de Miquel Àngel Giner.
Altres títols per al públic més petit són Llibre del gentil i dels tres savis (Fragmenta Editorial), d'Ignasi Moreta, amb il·lustracions d'Àfrica Fanlo i Llibre de les bèsties (Santillana), a càrrec de Laura Borràs, amb il·lustracions de Pilarín Bayés.
Per a públic juvenil és Llibre de les bèsties (Sembra Llibres), de Roc Casagran, amb il·lustracions d'Aitana Carrasco, i pensats especialment per a adults són Accidents d'amor (Barcanova), a càrrec de Pere Antoni Pons; Blanquerna (Bromera), de Josep Enric Rubio i Llibre de les bèsties (Proa), a càrrec de Miquel Desclot, amb il·lustracions de Perico Pastor.
Laura Borràs va reconèixer que moltes de les propostes estan orientades al públic més jove amb l'objectiu que aquests lectors coneguin els textos d'un home avançat al seu temps que tant va escriure sobre teologia, ciència com de filosofia.

Valorar el passat literari
A la vegada, ha defensat que esdeveniments com els inclosos en l'Any Llull «estan bé quan posen en valor el passat literari», cosa que és molt habitual a països com França o Alemanya.
Santanach, de la seva banda, va donar a conèixer que arran d'aquest any s'han publicat ja una trentena d'obres relacionades amb Llull, des d'aquestes adaptacions a estudis o edicions anotades i traduccions, i que s'arribarà a la cinquantena quan finalitzi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona