L'exposició Carles Fontserè. L'aventura artística va quedar inaugurada ahir a la tarda al monestir de Sant Esteve de Banyoles, on es podrà visitar fins al 9 d'octubre.

La mostra ofereix un recorregut per la vida d'aquest intel·lectual i activista català que va destacar en la seva faceta de fotògraf, però també en la de cartellista, escenògraf, dibuixant i pintor, a més de deixar en l'etapa de maduresa un testimoni fonamental de l'exili català del 1939 en diversos llibres de memòries, com ara el titulat Un exiliat de tercera.

Aquesta exposició s'inclou dins els actes organitzats en el Centenari del naixement de Carles Fontserè que el Departament de Cultura ha impulsat i que compta amb la col·laboració d'entitats i institucions públiques i privades. Les més de quaranta activitats previstes i la informació del centenari es poden consultar a la web http://www.carlesfontsere.cat/

Carles Fontserè, nascut el 1916 a Barcelona i traspassat l'any 2007 a Porqueres, va cedir l'any 1994 el seu patrimoni en règim de vitalici, juntament amb Terry Broch, la seva esposa, a la Generalitat de Catalunya. Al llarg del 2013, des de l'Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany, es va dur a terme l'inventari total del fons de Carles Fontserè, que es trobava a la casa familiar de Porqueres. El 5 de febrer passat es van presentar 50.000 fotografies ?inèdites de l'artista.