La fotògrafa gironina Marina Calahorra serà enguany la representant de la demarcació del Festival Visa Off, que es porta a terme de forma paral·lela al Visa Pour l'Image de Perpinyà, entre el 27 d'agost i el 17 de setembre. Calahorra presentarà al certamen Mentawai, progrés o retrocés?, conjunt de fotografies que mostren el canvi de vida experimentat recentment per una tribu indígena, els mentawai, arran de la presència d'un grup islàmic a l'illa on habiten, a l'oest d'Indonèsia. A través d'una trentena de fotografies, la gironina mostra la lluita permanent de la tribu per no sotmetre's als dictàmens del fanatisme religiós que, en els últims anys, s'ha propagat pel país asiàtic.

El projecte arribarà a Perpinyà després d'haver guanyat la catorzena convocatòria del Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines, impulsada per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. Carles Palacio, amb Polvorins, va ser el representant gironí en l'edició de l'any passat.

El Visa Off és una proposta organitzada per la Cambra de Comerç i l'associació de comerciants Les Vitrines de la ciutat francesa, amb la col·laboració del mateix Visa pour l'Image, que des de l'any 1995 mostra, exposicions de fotògrafs amateurs i professionals en diferents espais de la ciutat.