Javier Salinas, destituït com a bisbe de Mallorca dijous passat arran d'una suposada relació sentimental amb la seva secretària, es va acomiadar ahir de la diòcesi amb una missa a la catedral de Palma.

Salinas, a qui el marit de la seva secretària va acusar de trencar el seu matrimoni, va presidir un ofici religiós al qual van assistir 150 preveres i centenars de religiosos i laics, segons va informar el Bisbat en una nota de premsa.

La institució subratlla que la cerimònia va ser "marcada per l'agraïment mutu del poble cap a qui ha estat el seu pastor durant gairebé quatre anys".

En la seva homilia, Salinas va fer referència al fet que l'acte suposava "un punt en el camí" en la seva història personal i en la de la comunitat catòlica mallorquina.

Després de la missa, al palau ?episcopal situat al costat de la catedral, el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, va llegir davant el col·legi de consultors el nomenament pel qual el papa Francesc el va designar administrador apostòlic de la diòcesi després del relleu del bisbe cessat.

Aquest dijous el Vaticà va comunicar en una nota oficial el relleu de Javier Salinas i el seu trasllat com a bisbe auxiliar a València.

Centre de la polèmica

El bisbe destituït es va convertir en centre de polèmica al desembre de 2015 quan el marit d'una col·laboradora va denunciar la presumpta relació entre la seva esposa i el prelat, qui sempre ha negat la relació sentimental.

El prelat sí va reconèixer que havia intercanviat els anells amb la seva secretària, però no per un vincle amorós sinó com un gest en el marc d'un grup d'oració format per tots dos.