El Llibre Guinness dels Rècords va reconèixer ahir al mític manga japonès Kochikame com la sèrie d'historieta amb més volums publicats fins a la data, segons va anunciar l'editora de l'obra. El reconeixement arriba només uns dies després que el seu autor, Osamu Akimoto, anunciés que, amb motiu del seu 40 aniversari, ha de posar fi el proper dissabte 17 de setembre amb el lliurament número 200 a aquesta sèrie que es va començar a publicar el 1976 a la revista Weekly Shonen Jump de l'editorial Shueisha.

Com és costum al Japó, Shueisha ha anat compilant els capítols solts (se n'han editat més de 1.800) que apareixien setmanalment a la revista en volums de tapa dura (anomenats tankobon), dels quals han aparegut fins a la data 199. El 17 de setembre es posaran a la venda de manera simultània la revista, que inclou l'últim capítol, i el tankobon 200 de la sèrie.

Kochikame és una comèdia que gira al voltant d'un policia de barri anomenat Kankichi Ryotsu i les seves múltiples i absurdes aventures en un districte del nord de Tòquio. El títol és en realitat una contracció del veritable nom de la sèrie: Kochira Katsushika-ku Kamearikoenmae hashutsujo («Aquesta és la comissaria de davant del parc de Kameari al districte de Katsushika»).

Després d'anunciar la fi de la sèrie, el mateix Akimoto, de 63 anys, ha reconegut que «tenir un còmic de 200 volums ja és tota una medalla d'honor per a qualsevol autor». La seva sèrie ha aconseguit vendre més de 150 milions d'exemplars arreu del món.