18 de gener de 2017
18.01.2017

El Museu d'Història rep obres de Tharrats i Pons Martí

La galeria El Claustre ha fet la donació de l'obra històrica de Jaume Pons Martí titulada «Els setges de Girona»

18.01.2017 | 10:39

Les pintures a l'oli La romería de San Isidro, de Joan-Josep Tharrats, donada per la família Tharrats, i Els setges de Girona, de Jaume Pons Martí, donada per la Galeria El Claustre, s'incorporaran al Museu d'Història de Girona.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor de Cultura, Carles Ribas, van participar ahir al museu a l'acte de donació de les obres. El Museu d'Història, de titularitat municipal, conserva el patrimoni històric i cultural de la ciutat. Des de l'Ajuntament consideren que l'ingrés d'aquestes dues noves peces d'art contribuirà a aprofundir en el discurs i en la divulgació de la història i la cultura de la ciutat.

La pintura de Joan-Josep Tharrats és un oli sobre tela, un tríptic de 130 x 413 cm., que passarà a completar la col·lecció d'obres d'aquest artista, que ja sumen un total de 35, i contribueixen a explicar la dinàmica cultural de la Girona de la segona meitat del s. XX.

Els setges de Girona, de Pons Martí, s'ubicarà a la sala dedicada a relatar la Guerra del Francès, i ajudarà a explicar millor aquell moment clau de la història.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema