Joan Asin rebrà, el proper 27 de maig, les Ales a la Cultura de part de la ciutat d'Olot en reconeixement de la seva trajectòria i per animar-lo a seguir treballant per la música i, sobretot, pel cant coral. L'acte de lliurament començarà a les 18 h, a la sala El Torín.

Joan Asin és músic, compositor i director d'orquestra i de corals, a més de tenir altres facetes relacionades amb el món de la música.

Aquest 2017, la ciutat d'Olot ha decidit atorgar-li les Ales a la Cultura per agrair-li la dedicació que ha tingut i que té en benefici de la cultura.

Asin és fundador i director del Cantabile Cor de Cambra (1997) i del Cor Juvenil Gaia (2003). A Olot també ha estat cantaire de la Coral Croscat i ha conduït un conjunt de corda de l'Escola de Música Harmonia. A més, durant nou anys, ha dirigit la Capella Polifònica de Girona.

Ha estat també el director de projectes com el Rèquiem K.626, la Missa en ReM. Op.86 de A. Dvorak i la Missa núm. 6 D950 de F.Schubert, amb la Capella Polifònica de Girona i el Cantabile Cor de Cambra.

Recentment, ha dirigit dos espectacles amb el Cor Juvenil Gaia, Wait in Line (2015) i Black Is Not Enough (2016). Actualment està treballant l'Stabat Mater de K. Jenkins amb el Cantabile Cor de Cambra i un nou concert espectacle titulat Te'n Recordes?, amb el Cor Juvenil Gaia, que s'estrenaran a la tardor d'aquest 2017.

Asin va néixer a Gelida i amb set anys va començar a estudiar música. Ha estudiat solfeig, harmonia, piano i ha aprofundit en els estudis de tècnica de direcció coral. Abans de traslladar-se a Olot, Asin havia fundat la coral Amics de la Polifonia a Gelida i la coral Ars Nova de Martorell, i va col·laborar amb la coral Càrmina de Barcelona al Palau de la Música.

Ha treballat també com a pedagog musical i en el camp de la composició creant i enregistrant música per a vídeo i televisió.