El Teatre Municipal de Girona sortirà de nou al carrer per refrescar les nits de la canícula amb una programació que té com a cap de cartell la proposta de circ contemporani A corps perdus, dels acròbates francesos Bivouac.

Seran un total de 13 espectacles completament gratuïts, 5 d'ells familiars, del 26 de juny fins al 26 de juliol, en escenaris com la plaça dels Jurats, la plaça del Pallol, la plaça de les Botxes de la Devesa i l'auditori del centre La Mercè, on hi haurà dos espectacles de sala.

Bivouac portarà el 5 de juliol a la plaça del Pallol A corps perdus, una aproposta capaç de posar el públic en tensió mentre els acròbates evolucionen enfilats en una fràgil estructura de pals, en un intent de «retrobar de nou l'equilibri de la humanitat».

Per primer any la totalitat dels espectacles serà gratuïta en la programació a l'aire lliure del Municipal de Girona, que trobarà en el circ el gènere més representat.

La proposta arrencarà el 26 de juny amb l'espectacle familiar de circ i pallasso amb malabars Ni cap ni peus, de Circ Vermut, a la plaça dels Jurats a les 19 hores.

Tots els espectacles familiars seran a les 19 hores. I aquesta serà l'hora d'inici de la faula tradicional La cigala i la formiga, on Xip Xap Teatre intenta explicar una història que parla de l'amistat a base de cançons, el 3 de juliol a la plaça dels Jurats.

El seguiran Esquerdes, de la companyia Hotel Iocandi, el 6 de juliol, amb una proposta de trapezi, escala i circ contemporani.

El 10 de juliol a la plaça del Pallol s'escenificarà l'obra Espera, de la companyia Circo Eia, un espectacle de toc subtil que durant 40 minuts d'acrobàcies convida el públic a pujar a l'escenari mentre els artistes evolucionen concentrats en la seva feina. Espera forma part del programa familiar.

Topa, de Brodas-Kukai, una barreja de dansa tradiconal basca i altres modalitats de dansa urbana, també serà present a EscèNit, l'11 de juliol a la plaça del Pallol.

El ball és la forma d'expressió de l'esbojarrat humorista Marcel Tomàs a l'espectacle Trams, el 12 de juliol a la plaça del Pallol.

La dansa i l'humor són els protagonistes de Follow the leader, un homenatge al fenomen fan que Xevi Xavi Xou presentarà el 13 de juliol al centre La Mercè, escenari que tancarà l'EscèNit el 26 de juliol amb Untitled, un espectacle de música rítmica amb dues bateries i ballarins, d'Impàs Dansa. Aquests dos espectacles a La Mercè començaran a les 21 hores.

Teatre Mòbil proposa Xarivari, una obra còmica amb números de pallasso i conte fantàstic, el 17 de juliol a la plaça del Pallol (19 h).

La Industrial Teatrera presenta amb tendresa la vida quotidiana de dos Nàufrags que evolucionen a la deriva perquè «la vida està feta de naufragis», com exposaran el 18 de juliol a la plaça del Pallol (22 h).

Òpera en transmissió

La plaça dels Jurats acollirà el 21 de juliol la transmissió de l'òpera Il trovatore del cicle Liceu a la Fresca.

Finalment, Circo Los oferirà al singular espai de la plaça de les Botxes de la Devesa l'obra Xarivari, un espectacle que busca divertir amb quatre experimentats artistes de circ inspirats en la pel·lícula The Blue Brothers. Serà el dilluns 24 de juliol i inclourà un sorprenent número de llit elàstic.