13 de setembre de 2017
13.09.2017

La Teteria de Banyoles dedica tres mostres a les postals de Vilarrubias

Es tracta d'obres originals recuperades gràcies al treball de recuperació del seu net, també fotògraf

13.09.2017 | 12:49
Una de les postals exposades.

La Teteria del Barri Vell de Banyoles ofereix fins el proper 19 d'octubre la microexposició Postals, de Rafael Vilarrubias.

Rafael Vilarrubias i Ros va néixer a Igualada el 2 de març de 1905, on va viure ?ns a l'edat de 26 anys. Treballava d'escrivent alhora que concorria a les exposicions i cursets de l'Agrupació fotogrà?ca Igualadina.

A l'any 1931, Vilarrubias va arribar a Banyoles i va començar la seva tasca fotogrà?ca fent, entre d'altres, les fotogra?es que es vendrien en forma de postal a «Can Lero» constituint un dels primers documents de promoció turística de la ciutat.

Part d'aquests documents es poden trobar en la selecció de 12 postals originals que s'exposen a la Teteria en la primera d'una sèrie de 3 exposicions que l'establiment dedicarà a Vilarrubias qui, segons recocren, també va treballar per mitjans de comunicació com La Vanguardia.

Treball de recuperació

Les dotze postals que poden observar-se en aquesta mostra són les originals que es venien a Banyoles als anys 1930-40 i estan exposades gràcies al treball de recol·lecció i ordenació de la documentació de Rafael Vilarrubias que ha fet la família del fotògraf amb el seu net (i també professional de la fotogra?a) Esteve Vilarrubias al davant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema