La família de l'enginyer figuerenc Ramon Boixadós -desaparegut el passat mes d'agost- ha donat 600 llibres d'art, història i literatura a la Biblioteca de Garriguella. La voluntat del qui va ser molts anys president de la Fundació Gala Dalí s'ha fet efectiva aquesta setmana, en un acte íntim, a la biblioteca del municipi. Des de ben jove, quan estudiava enginyeria industrial, el figuerenc Ramon Boixadós i Malé es va sentir atret pels llibres. Amb el pas dels anys va consolidar una biblioteca particular copiosa i de temes molt diversos. Boixadós, que va ser responsable dels Jocs Olímpics del 92, era un convençut de la importància de la xarxa pública de biblioteques de Catalunya, i va voler fer donació de 600 llibres de la seva col·lecció, amb la voluntat explícita que qualsevol lector en pugui gaudir, consultar-los i fer-los servir.

La Biblioteca i l'Ajuntament de Garriguella se senten «honorats» d'acollir aquest «llegat tan valuós», i garanteixen que aquests llibres, un cop classificats i catalogats, passaran a ser d'accés públic.

El llegat bibliogràfic de Ramon Boixadós es pot agrupar en quatre grups temàtics: la Barcelona Olímpica, amb volums dedicats al fet olímpic i a la transformació de la capital catalana, art internacional, Salvador Dalí -inclou l'obra literària completa de l'artista-, i l'Empordà, la terra que va veure néixer Ramon Boixadós.