L'adequació de l'antic castell de Sant Julià de Ramis com a Centre d'Art i hotel, seguint un projecte de Josep Fuses i Joan Maria Viader, s'ha endut el Premi d'Arquitectura de les comarques gironines, juntament amb la Casa dels Tres Murs d'Olot, obra de XAA Arquitectura, i la Casa Retina de Santa Pau, d'Arnau Vergés.

La seu gironina del Col·legi d'Arquitectes va acollir ahir la proclamació dels guanyadors d'uns premis que arriben a la 21a edició aplegant en una sol apartat l'arquitectura i l'interiorisme, i que el jurat ha resolt amb l'esmetat triplet guanyador.

La Casa Brisa de Llafranc, per la seva part, obra d'Alenxandra Vilà i Marc Buchmeier, ha rebut el Premi Opinió que atorga la ciutadania entre 47 obres presentades.

La urbanització de la nova plaça del Pallol a Girona, de Manel Bosch i Montserrat Nogués, ha obtingut el Premi Paisatges 2018, i la intervenció al Girona, temps de flors 2017 Codi petri. Girona, de Víctor Almazán, Cristina Masferrer i Gustavo Torres, ha guanyat el Premi d'Efímers 2018.

L'acte va ser conduït per la vocal de Cultura de la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Sílvia Musquera, i va comptar amb la participació del president gironí, Narcís Reverendo.

Després del lliurament es va inaugurar l'exposició de les obres finalistes i guanyadora, comissariada i dissenyada per MMMU Arquitectura.

Mencions especials

El jurat ha concedit mencions especials a les obres El molí vell a Sant Privat d'en Bas, d'XAA Arquitectura, i la Casa 09 a Girona, de Josep Camps i Olga Felip. També han tingut menció a les obres Pedra, a Santa Cristina d'Aro, de Victòria Barber i Frans Masana, i Àgora a Olot, d'unparelld'arquitectes: Eduard Callís i Guillem Moliner.

En Paisatges, hi ha dues mencions per a les obres Intervenció al fort de Sant Francesc, al Volcà Montsacopa d'Olot, de Mireia Torras i Pere Llimargas, i al projecte Entre camps de pomeres a Castelló d'Empúries, de Clara Crous i Juli Sanjuan.

I les mencions en Espais Efímers són: a l'obra Casa a Girona, de M. Clara Riera, Maria Bosch i Denis Bilos; a Dreyer in Bloom, a Girona, d'A. Masó, Iker Pastor, M. Duran, P. Alejandro, E. Rachwal, V. Pastor, N. Vila, R. Puig i M. Popovic; i Sol sistere a Olot, d'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot.