Una barreja de neguit i il·lusió recorre el cor dels membres de la Coral Vergelitana, que diumenge estrenarà l'espectacle de producció pròpia De solfes i manduques, amb el gens fàcil repte d'entretenir oferint qualitat.

Una posada en escena per sucar-hi pa firmada per l'actor i director teatral Quim Lecina, que aporta l'ambició professional a una coral amateur que es va adonar que tenia diverses cançons de temàtica culinària, i va pensar que podia completar un espectacle rodó, simpàtic i atractiu.

Els directors de la coral, Pau Ferrer i Cristina Ferrer, que malgrat la coincidència de cognom no són parents, van fer la proposta a Quim Lecina, el qual ha pres com a punt de partida textos del llibre El que hem menjat, de Josep Pla, recitats per actors i enllaçats amb el repertori musical cantat.

Per completar el repertori, es va encarregar dues noves cançons a l'escriptora de Torroella de Montgrí Mercè Font, que en va escriure el text, mentre el compositor de Sant Hilari Sacalm Antoni Miralpeix hi va afegir la música.

La Sala Noble de Sant Hilari acollirà a les 18 hores l'estrena d'aquesta singular proposta, que ha trigat un any a gestar-se i que també es veurà a Torroella de Montgrí (23 de setembre) i a Celrà (11 de novembre).

A la interpretació de la coral, que canta totes les cançons a capella, cal afegir les intervencions del pianista Martí Aiguabella, que enllaça la part dels actors amb la part musical.

El concert teatralitzat De solfes i manduques té una posada en escena senzilla que situa la coral davant un banc on hi ha la figura de Josep Pla, representat per l'actor Rafel Brusi. Alguns membres de la coral aniran passant pel banc i per uns instants es convertiran també en l'escriptor de Palafrugell.

El repertori inclou cançons com Hoy comamos y bebamos, de Juan de Encina, Suite culinària, de Bernat Rövenstrunck, Tinto con limón, del quartet brasiler Premeditando o Breque, o el tango El último cafè.

També interpretaran Bon men-ú, de C.F. Zollner, i les dues peces d'encàrrec a Mercè Font i Antoni Miralpeix, Balances de plats i Canelons farcits d'anxova.

Aquesta darrera versa sobre una àvia famosa pels seus grans canelons a la qual li surt una neta vegana.