Quan es va fundar l'entitat i quins van ser els motius de la seva creació?

Es va fundar el 16 de desembre de 1988. El motiu va ser lluitar contra la fam de la gent necessitada del nostre entorn, de casa nostra, aprofitant tant com es pugui els aliments que es malbaraten i els que reunint condicions de consum no es poden comercialitzar.

Com van ser els inicis de l'entitat?

Vam començar amb molta precarietat, amb un petit local al psiquiàtric de Salt, sense cap mitjà de transport (utilitzàvem els cotxes dels que hi érem), ni lloc on reunir-nos (ho fèiem a la Delegació d'Agricultura), ni cap subvenció ni ajuda econòmica (totes les despeses les pagàvem la junta directiva).

Comptàveu amb voluntariat als inicis?

Sí, però molts pocs, tres o quatre. Els de la junta directiva també fèiem tasques que ara fan els voluntaris i ocasionalment ens ajudaven alumnes dels darrers cursos d'algun col·legi.

Quants membres hi havia al principi i quants sou ara?

El nombre de membres del Patronat és similiar al d'ara, entre 20 i 30. El de voluntaris sí que ha augmentat considerablement: voluntaris permanents uns 50, i d'ocasionals (Gran Recapte) en la darrera edició vam arribar als 4.500.

Quin paper té el voluntariat actualment a l'entitat?

Hi té un paper molt important i divers. Els voluntaris fan de mossos de magatzem, conductors i acompanyants de les furgonetes i administratius; també fan tasques de captació d'aliments, xerrades en els col·legis, responsables de la web i les xarxes socials, responsable de comunicació, etc. Són el pilar fonamental en què es fonamenta el nostre funcionament.

Compteu amb el suport d'empreses i institucions?

Hi ha unes 210 empreses i entitats que ens ajuden facilitant aliments, locals, i ajuda econòmica o logística, que es recullen a la memòria anual de la nostra fundació. Però, qui també ens ajuda molt és la ciutadania de Girona amb les seves donacions d'aliments en els diferents recaptes.

Quins són els projectes que gestioneu i els serveis que doneu actualment?

La nostra tasca consisteix només a aconseguir aliments i distribuir-los entre unes 95 entitats socials de tota la província, que són després les que els fan arribar a les famílies necessitades. Actualment estem aconseguint i distribuint al voltant de 3 milions de quilos (3.000 tones) que contribueixen a l'alimentació d'unes 36.000 persones

Com commemoreu l'aniversari?

La celebració principal va ser el passat 6 de maig, amb un acte commemoratiu en les nostres instal·lacions amb assistència de primeres autoritats i unes 200 persones, inaugurant el nou magatzem que augmenta la nostra capacitat de magatzematge, distribuint distincions a les persones, empreses i entitats que més ens han ajudat durant aquets anys i amb un jornada de portes obertes a la ciutadania de Girona

Quins reptes de futur té la fundació?

La nostra aspiració és deixar de funcionar per manca de clients, o sigui persones necessitades. Mentre això no sigui possible, augmentar la captació d'aliments i poder contribuir a una dieta més equilibrada, a més d'altres accions que puguin contribuir a la integració social dels nostres beneficiats.