La CUP-Crida per Girona es va mostrar ahir molt crítica amb la «situació de precarietat en què ha deixat l'equip de govern l'Escola Municipal d'Art i, de retruc, el Centre Cultural de la Mercè».

La formació municipalista ha denunciat que en els últims mesos el Govern ha fet una nova proposta laboral que tendeix a la precarització del professorat d'art de l'escola, fet que ha provocat «una esbandida de professionals qualificats i amb una trajectòria llarga dins de l'escola».

Aquest procés s'ha fet «sense el consentiment dels mateixos afectats», i està tendint a una «reculada en les condicions salarials i laborals del personal», informa el grup municipal de la CUP.

Més enllà d'aquest fet, que els denunciants consideren «greu en si mateix», la CUP-Crida per Girona ha explicat que el problema de fons és que la Mercè i l'Escola Municipal d'Art «continuen sense un model clar i definit».

Per a Lluc Salellas, regidor cupaire, «mentre en els últims anys, el Govern convergent ha fet una aposta de centenars de milers d'euros pels festivals, les estructures de ciutat pensades per a la creació i la formació han quedat en un segon terme i sense propostes estratègiques».

Aquest model implica, segons la CUP, un procés de «pobresa cultural» a mig termini a la ciutat, ja que «no es promouen ni la formació ni el coneixement entre els gironins i les gironines, sinó que l'aposta és únicament per l'exhibició i l'homogeneïtzació cultural» a partir d'allò que «ven» en els grans mitjans de comunicació.

Finalment, la CUP proposa un pla estratègic de l'Escola Municipal d'Art i del Centre Cultural de la Mercè que la situï com un espai referencial de la formació i la creació artística així com humanística.

«Un pol cultural no pensat per a la turistificació i la mercantilització, sinó per a la difusió del coneixement i la cultura que lideri la proposta cultural i artística formativa a la demarcació», conclouen.