La Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona, l'Acocollona't, donarà aquesta nit, a 2/4 de 9 al Cinema Truffaut, el tret de sortida a la seva vuitena edició.

La inauguració del festival començarà amb un acte en el qual, després de presentar-se les activitats d'aquesta edició, es projectaran dos curtmetratges fora de competició, Dr. Fate i El túnel del tiempo. Es tracta de dues produccions de terror, enregistrades en 8 mil·límetres l'any 1967 per un grup d'alumnes del col·legi La Salle de Girona, sota la supervisió i direcció de Joan Roura, tot aprofitant les vacances d'aquell estiu.

Dr. Fate, amb guió del mateix Roura, tracta sobre la dèria d'un professor i cirurgià que exposa la teoria de poder trasplantar el cervell dels humans, desafiant la mort. Lluís Perpiñá, Jose Luís Álvarez, Charo Serrano, Mª Carmen Palacios, Eulàlia Arán, Jordi Vilaró, José Mª Martínez, M. Rosa Carbonell, Joan Roura, Manel Ribera, Narcís Palou, Llorenç Deulofeu, Salvador Alberch i César Soto van donar vida als protagonistes del curtmetratge.

El mateix estiu, animats per l'experiència cinematogràfica, els mateixos protagonistes van decidir reproduir un dels capítols de la famosa sèrie dels 60 El túnel del tiempo, amb la incorporació de Narcís Preses, Jordi Colomer i Llorenç Deulofeu. La complexitat del guió, però, va fer que aquest film quedés a mig fer.

Més de trenta projeccions

Després de la projecció d'aquests dos curtmetratges, al mateix cinema Truffaut, arrencarà oficialment la secció de competició. En aquesta ocasió es projectaran més d'una trentena de treballs, entre la sessió d'aquesta nit i les que se celebraran demà divendres i dissabte, a les 8 del vespre, als Cinemes Albèniz Plaça.

Entre les activitats previstes per a aquesta edició, també destaquen la presentació del llibre Sinapsis, amb Xavier Vila i Estel Campistol, o la taula rodona. Ambdues activitats se celebraran dissabte, a partir de les 12 del migdia, al Museu del Cinema de Girona.

El festival es clourà diumenge, a partir de 2/4 de 9 del vespre al Cinema Truffaut, amb el lliurament dels premis.