L´organista Juan de la Rubia proposa un concert amb improvisacions a l´orgue per posar banda sonora a la projecció de la pel·lícula "Faust", (1926) de Friedrich Wilhelm Murnau (1888-1931), inspirada en el mite de Faust d'acord amb la versió de Goethe. La projecció amb música en viu tindrà lloc aquest divendres a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona.

Juan de la Rubia és un dels instrumentistes més guardonats i reconeguts de la seva generació, especialment per les seves aportacions en quatre àmbits: la música per a teclat del Renaixement i el barroc espanyols, les grans obres del romanticisme, les seves improvisacions i les seves interpretacions de Bach.

Actualment és professor a l´ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i organista de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

Juan de la Rubia va començar a gestar la idea d´acompanyar a l´orgue el "Faust" de F.W. Murnau fa alguns anys. Des de la primera improvisació sobre aquesta pel·lícula, aquesta banda sonora ha anat creixent i evolucionant al mateix temps que es feia un lloc en el seu repertori habitual.

El mite de Faust, l´home que ven la seva ànima al diable a canvi de la saviesa infinita i els plaers mundans, és molt present a la literatura, la pintura i també el cinema.

La pel·lícula explica la història de Faust (Gösta Ekman), un vell alquimista que després de fracassar en el projecte de trobar una poció per eradicar la pesta a la seva vila, signa un pacte amb Mefistòfil (Emil Jannings) amb l´objectiu d´assolir el bé a través del mal.

Després de patir el refús incomprensible dels seus conciutadans, Faust serà temptat amb l´eterna joventut i els plaers, conduint cap a la desgràcia a la seva estimada Gretchen (Camilla Horn).

Natural de la Vall d´Uixó (Castelló), l´organista Juan de la Rubia ha actuat als principals escenaris d´Europa