Els escriptors Maria Barbal, Ramon Solsona, Sílvia Soler, Joan Benesiu, Toni Sala, Carles Casajuana, Jordi Lara i Marc Pastor són alguns dels que tornaran a les llibreries durant els tres primers mesos de 2019, en els quals debutaran en literatura el cantant Gerard Quintana i l'actor Bruno Oro.

Durant aquest inici d'any també es recuperaran obres d'autors com Jaume Cabré, de qui el 23 de gener Proa publicarà Tres assaigs, que inclou els textos El sentit de la ficció, La matèria de l'esperit i Les incerteses; Mercè Rodoreda i Aloma, el pròxim 6 de febrer, a càrrec d'Edicions 62, o el llibre de Maria Aurèlia Capmany Pedra de toc (Comanegra).

Una de les més matineres serà Maria Barbal, que el 23 de gener arribarà als prestatges amb A l'amic escocès (Columna), una història sobre l'amistat i l'amor, amb un brigadista de la Guerra Civil i un jove d'un poble del Pirineu com a protagonistes.

Uns dies abans, qui donarà a conèixer el seu nou títol serà Santi Baró, amb La filla de la tempesta (Edicions 62), igual que Marta Marín-Dòmine amb Fugir era el més bell que teníem (Club Editor). A finals de mes, el dia 30, serà el torn de Ramon Solsona, que presentarà Disset pianos (Proa), una combinació de comèdia i tragèdia. Altres autors que estrenaran novel·la aquest mes seran Imma Tubella, amb A cavall del vent (Columna); Damià Bardera, amb Un circ al pati de casa (Empúries); Neus Canyelles, amb Les millors vacances de la meva vida (Empúries); David Cirici, amb L'olor del desig (Proa); Alba Dalmau, amb El camí dels esbarzers (Angle), i Sebastià Portell, amb Ariel i els cossos (Empúries). En les pròximes setmanes, a més, es presentaran les obres guanyadores dels últims premis de poesia Ausiàs March, Vertical, de Teresa Pascual, del XL Joanot Martorell de narrativa, Veus, la mar, de Víctor Labrado, i del Just Manuel Casero, Tristany, d'Anna Monreal.

El mes de febrer, Sílvia Soler tornarà a les llibreries amb El fibló (Columna), en què tracta de les essències de la família i els seus secrets, i el valencià Joan Benesiu ho farà amb Serem Atlàntida (Periscopi), mentre que Toni Sala signarà Persecució (L'Altra), amb un personatge que un dia descobreix que l'home amb el qual està sortint en el passat havia matat la seva dona amb un ganivet.

El mallorquí Gabriel Janer Manila compareixerà amb Amor, no estàs fatigat (Proa); Ramon Mas mostrarà els seus Enigmes (Edicions 1984); Gemma Sardà aportarà la seva segona novel·la, Mudances (Comanegra), i Alfonso Durán-Pich veurà editat L'oligarca d'amagat (Navona).

Durant el segon mes de l'any, l'actor Bruno Oro debutarà en la narrativa amb Tu busques amor i jo cobertura (Rosa dels vents), una comèdia romàntica i hilarant amb un actor famós gràcies a una sèrie d'èxit de televisió que un dia decideix comprovar què és el que li reporta el destí.

Durant el mes de març, Xavier Mas Craviotto donarà a conèixer La mort lenta (L'Altra), amb la qual va guanyar el Premi Documenta i narra la vida de dos germans orfes de pare i mare en un barri de Barcelona, i Carles Casajuana tornarà amb Les pompes del diable (Proa), amb un funcionari municipal atrapat en la corrupció.

Jordi Lara, l'autor de La màquina d'espavilar ocells de nit i Mística conilla, apareixerà amb Sis nits d'agost (Edicions 1984), mentre que la periodista Elisenda Roca i la cineasta Maria Ripoll han preparat a quatre mans els relats de Dues dones nues (Rosa dels vents). De la seva banda, Marc Pastor difondrà la seva nova novel·la Els àngels em mirin (Amsterdam).

En aquest tercer mes de l'any, a més, el cantant del grup Sopa de Cabra, Gerard Quintana, s'estrenarà com a novel·lista amb l'obra Entre el cel i la terra (Columna), que transcorre en els anys cinquanta del segle passat.