16 de febrer de 2019
16.02.2019
Diari de Girona

Creixen un 1,5 per cent els visitants a la Catedral de Girona i sumen 223.641 el 2018

Els catalans segueixen essent el públic predominant que opta per entrar al principal temple gironí, seguits dels francesos i els nord-americans · Fins a 7.019 alumnes de les comarques gironines van participar en visites guiades a l'edifici monumental

16.02.2019 | 01:36
L'espectacle «Transfiguració de la nau» a l'interior de la Catedral.

El nombre de visitants a la Catedral de Girona ha augmentat un 1,5% durant el 2018, i ha sumat un total de 223.641 persones. Els catalans segueixen essent el públic predominant que opta per entrar a visitar el temple gironí amb un 20% dels visitants. Els francesos estan en segona posició amb el 16,25% dels visitants. Els turistes dels Estats Units són els tercers que més entren a la Catedral amb un 7,58% del públic. Els visitants de Regne Unit (6,38%) i Rússia (5,49%) tanquen les cinc primeres places.

D'altra banda, fins a 7.019 alumnes de les escoles gironines van gaudir de les visites guiades gratuïtes que ofereix el Bisbat de Girona als centres de la demarcació.

A més, s'ha concedit la gratuïtat en la visita a les persones acreditades com a nascuts o residents a la ciutat de Girona, fins a sumar 21.329 persones, que significa un 9,53% sobre els visitants de tot l'any.

L'any passat també es van fer vuit activitats didàctiques per a les escoles coorganitzades amb el Museu d'Art de Girona en què hi van participar 1.880 alumes.

Pel que fa a les taques de restauració, a principis del 2018 es van finalitzar les obres del sepulcre d'Elionor de Cabrera i al llarg de l'any també es va fer un rentat de cara al sepulcre de Romeu Montoliu, que es troba a dins del claustre.

Una altra actuació delicada va ser sobre un desperfecte a l'ara d'altar del presbiteri, on va caldre restituir una petita pèrdua que existia a la part inferior de l'ara de l'altar major, amb un cost de 195 euros.

El sepulcre de Romeu de Montoliu també va ser objecte d'un procés de restauració amb un cost de 1.439 euros.

Tenen dret a la gratuïtat de la visita els col·lectius o persones que tenen disminució psíquica o física, els grups vinculats a l'Església i els que tenen convenis amb altres institucions, associacions o fundacions, grups de promoció cultural o turística, a més dels procedents de centres educatius de la demarcació de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona