El Teatre Dolby de Los Angeles és sinònim de glamur i estrelles. L'emblemàtic edifici situat a Hollywood Boulevard acull des de l'any 2002 la cerimònia de lliurament dels premis Oscar. Les darreres hores han sigut, com cada any, frenètiques: és el moment dels preparatius previs a la gran festa del cinema, que celebra la seva 91a edició aquesta mateixa nit. I en un escenari que porta precisament aquest cognom, si una cosa no pot fallar, és el so.

Una gala que en aquesta ocasió no comptarà amb un mestre de cerimònies, tal com va confirmar oficialment l'Acadèmia de Hollywood a principis de mes després de la renúncia de Kevin Hart. El còmic i actor va decidir no continuar com a presentador després de la polèmica generada per uns tuits amb contingut inapropiat que va publicar fa anys.

«És una cosa nova, crec que és interessant. Ho farà una mica diferent perquè el començament de l'espectacle és on realment podem escoltar tots els sons. Mai tenim l'audiència a la sala fins a la nit de l'espectacle. El xou comença i aquí és quan escoltem el que faran. I el que ocorre en l'escenari impulsa a l'audiència», explica a un grup reduït de mitjans Paul Sandweiss, director de so dels Oscars.

Segons Sandweiss, un bon presentador i bons discursos són clau perquè el públic gaudeixi de la gala. «El major desafiament és obtenir grans actuacions i persones que donin grans discursos i que alhora siguin discursos significatius», prossegueix.

Actuaran Queen i Lady Gaga

«Quan tens un gran amfitrió, l'audiència respon positivament. I llavors podem començar i obtenir totes aquestes grans respostes... riures i aplaudiments. Sense això, serà una mica diferent, ens acomodarem i veurem com se sent el públic i, amb sort, l'ambient serà bo. Segur que hi haurà alguns grans discursos i això ajudarà. Crec que les actuacions musicals d'aquesta edició, com Lady Gaga o Queen, seran genials», puntualitza.

Un total de deu pel·lícules nominades aquest any a l'Oscar en diferents categories, com «Bohemian Rhapsody», «A Star is Born» o «Roma», compten amb tecnologies Dolby Vision i Dolby Atmos. «L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques sempre ha estat un gran soci per a nosaltres. I estem encantats que els nostres interessos estiguin molt alineats de moltes maneres diferents. L'educació i la divulgació també són molt importants per a l'Acadèmia», explica Glenn Kaiser, director del Dolby Institute.

Kiser confessa que organitzar una gala de la magnitud dels Oscars no és tasca fàcil. «Preparar el Teatre Dolby per a l'espectacle suposa un gran esforç i moltíssim treball. L'equip ja ha estat treballant en el teatre durant diverses setmanes per armar els sistemes tècnics i muntar l'escenari, i és una producció realment gran que es dona en l'últim minut. Hi ha una activitat frenètica», assenyala Glenn.

El Teatre Dolby de Los Angeles és un dels més populars del món, gràcies a la gala anual dels Oscars. S'ha convertit, així mateix, en una destinació turística per excel·lència a la ciutat de les estrelles.