«Un homenatge a la paraula reveladora i a la seva força creadora». Així va definir l'escriptora empordanesa Rosa Font el poemari, del qual n'és autora, que dissabte va guanyar la 39a edició del premi Senyoriu d'Ausiàs March de Beniarjó a Gandia. El llibre, titulat Celobert, està format per 53 poemes i es divideix en quatre parts. Segons va indicar l'autora, nascuda el 1957 a Sant Pere Pescador, la seva gènesi es remunta dos anys enrere quan va començar a reunir una sèrie de poemes. Amb aquests poemes Font ha teixit una metàfora de l'espai de la creació que, segons va dir, «rep llum i il·lumina» i, a través dels versos, condueix el lector «a atrapar el que és invisible a través de la paraula».

Font es va mostrar molt satisfeta pel fet de rebre el premi perquè «és molt important pel nom, donat que Ausiàs March és un referent de totes les lletres catalanes», i per la satisfacció de què el llibre, editat per 3i4, ja estigui publicat i disponible.

En aquesta 39a edició, es van presentar 63 obres escrites en valencià, de les quals 29 procedien d'autors residents a Catalunya, 28 a la Comunitat Valenciana, 4 a Mallorca i 2 a Andalusia. El regidor de cultura Joan Francesc Simó va defensar el valencià davant de les «amenaces» a l'ús de la llengua pròpia.