"L'hora d'anar a dormir és el millor moment per explicar un conte, un moment en què es crea un vincle molt especial entre pares i fills i que és clau per fomentar l’hàbit de la lectura entre els més petits de la casa". Ho expliquen Núria Puyuelo i Laia Figueras, directora editorial i directora creativa de Nanit, una nova editorial de contes infantils basats en lletres de cançons de grups catalans actuals (Txarango, Els Amics de les Arts, Els Pets, Catarres...).

En col·laboració amb els grups de música en qüestió, converteixen les lletres de les cançons en contes per tal que els nens les puguin entendre i fer-se-les seves, i alhora els pares puguin compartir amb els seus fills la música que els agrada.

Els contes, pensats per a nens de 4 a 8 anys, inclouen unes propostes didàctiques per fer en família i aniran relacionats amb tot un seguit de recursos (il·lustracions per pintar, propostes de conversa, jocs) disponibles a la web de Nanit.

A més, a la web els pares també trobaran un espai de continguts relacionats amb els grups de música, com ara informació de festivals de música familiars, i recomanacions de contes d'altres editorials.

Nanit es defineix com una editorial "compromesa amb el país, perquè apostem per la música catalana i els il·lustradors de casa nostra". En aquest sentit, expliquen que s'han adherit al segell Llibrelocal.cat per promoure l’edició, el disseny i la impressió de proximitat.

També es comprometen a promocionar el foment de la lectura en un entorn familiar, com una estona de gaudi que afavoreixi el vincle entre pares i fills i ajudi els més petits a créixer en totes les seves dimensions.

Un cop cobertes les despeses d'edició, l'editorial donarà l'1% dels beneficis de cada publicació a una ONG diferent que treballi pels drets dels infants.

Arrenquen amb 'Bon dia' i 'Compta amb mi'

Els títols de llançament de Nanit són 'Bon dia' i 'Compta amb mi'. El primer és un conte basat en la cançó homònima d'Els Pets, que explica el despertar d'un poble i us convida a viure l'aventura d'un "Bon dia". El segon, està basat en una cançó de Txarango que representa un cant a l’amor incondicional, una oportunitat per dir als més petits que comptin amb nosaltres, en l’últim sospir de la nit i en el primer alè del dia.