13 de maig de 2019
13.05.2019
Diari de Girona
CRÍTICA - TEATRE

Encaterinaments al bosc de les fades

Els Pirates Teatre versionen «Somni d'una nit d'estiu» desviant-se de l'original de Shakespeare per matenir-se fidels a l'esperit del text

13.05.2019 | 16:56
Un moment de «Somni d'una nit d'estiu».

Somni d'una nit d'estiu
Autoria: William Shakespeare. Direcció: Adrià Aubert. Repartiment: Laura Aubert, Núria Cuyàs, Ricard Farré, Laura Pau, Lluna Pindado i Àlvar Triay. Música: Llorenç González. 12 de maig. Teatre Municipal de Girona.

Amb un didalet de l'elixir d'amor que tot ho embruixa a Somni d'una nit d'estiu, Els Pirates Teatre reben els espectadors de la seva particular versió de la comèdia de Shakespeare, una mirada àcida i divertida que es desvia de l'original per mantenir-se fidel al seu esperit.

Així, la precària companyia teatral que actuarà a les noces d'Hipòlita i Teseu ha d'assajar l'espectacle en un bosc als afores d'Atenes, perquè els ha fallat una subvenció i els artistes optaran per una posada en escena de Romeu i Julieta tan postmoderna que la damisel·la és un actor amb barba i el famós balcó de Verona, un personatge més; Lisandre esdevé Lisandra, fent encara més prohibida la seva relació amb Hèrmia i les fades del bosc que acompanyen a Titània van embotides en vestits de lluentons multicolors, com les bombolles dels anuncis de Freixenet.


Somni d'una nit d'estiu - Els Pirates Teatre from Uncle Jun Films on Vimeo.L'actualització del text juga a favor del muntatge, àgil i sarcàstic, amb moments brillants i capaços d'arrencar riallades com la pomposa interpretació de Ricard III o qualsevol aparició de les fades, que es mouen tan sincronitzades que semblen sortides d'una escola de sirenes.

Dirigits per Adrià Aubert, sis intèrprets arriben a posar en escena una vintena de personatges, però les trames queden prou ben trenades com per a què l'espectador no es perdi en el mar d'embolics amorosos del clàssic i visqui com una gran festa la nit que els encantaments de Puck i els encaterinaments progressius prenen el bosc de les fades.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona