Avui divendres, a les 7 de la tarda, el Museu de l'Aquarel·la de Llançà inaugura l'exposició Homenatge a Joan Riu, una exhibició que es podrà visitar fins al 29 de setembre, i que aplega una selecció d'obres del pintor, un dels socis fundadors de l'Associació d'Aquarel·listes de Girona, que va morir el passat mes de febrer als 89 anys. La mostra vol recordar la figura de Riu mitjançant la seva obra com a aquarel·lista.

L'Associació d'Aquarel·listes de Girona va ser constituïda el març de 1992 i va ser dirigida, fins el 1993, per una gestora formada pels socis fundadors. Aquell mateix any es va celebrar la primera Assemblea General de socis i es va escollir la primera Junta. També es fer la primera Mostra d'aquarel·la dels socis a Girona.

Joan Riu va formar part de la Junta des de la seva fundació, i els últims 25 anys havia ocupat el càrrec de tresorer de l'Associació. A la seva dedicació com a professor de dibuix tècnic va afegir-hi la seva passió per l'aquarel·la. Mestre també en aquesta difícil tècnica pictòrica, en les seves obres destacaven els temes urbans i els paisatges, sobretot de la Garrotxa.