El festival Amb So de Cobla de Palamós va tancar ahir la seva tercera edició amb millors xifres que l'any passat. En total, als diferents espectacles que s'hi podien veure durant tota la setmana passada hi van assistir prop de 6.000 espectadors, la qual cosa fa que des de l'organització considerin que es tracta d'un festival consolidat: «La veritat és que molta gent se l'espera i et permet escoltar moltes propostes de creadors, i això atrau», assenyala el director d'Amb So de Cobla, el tenora Adrià Bauzó.

El concert d'Obeses de dissabte o el de divendres amb Llibert Fortuny, tots dos amb el tradicional so sardanístic, van ser les dues actuacions que més gent van congregar i les que més expectació van tenir.

En aquest sentit, l'actuació d'Obeses al passeig del Mar, que va presentar el seu nou espectacle al costat de la Cobla Berga Jove -que compta amb una desena de músics- i un cor format per una dotzena d'artistes, va significar «un punt d'inflexió en la programació del festival» a criteri de Bauzó, ja que es va convertir en una proposta multitudinària seguida per un públic molt divers i d'arreu de Catalunya. Tot plegat, per seguir l'estrena d'un projecte de més d'un any de preparació: els arranjaments de les seves cançons a la sonoritat del flabiol i el tamborí fets pel líder del grup de rock, Arnau Tordera. El cantant va afirmar que els sons de la cobla «conjuguen de manera fantàstica, ideal i utòpica al món d'Obeses».

El recital de Llibert Fortuny va ser una de les sorpreses del festival. Bauzó va explicar que el concert de cobla compassant una base electrònica va agradar: «Es tracta d'un artista molt radical i li proposes que toqui acompanyat de cobla. Això sorprèn i agrada», va remarcar Bauzó.