Una obra de gran format a les parets del Campus Montilivi de la Universitat de Girona a càrrec de l'artista nord-americà Axel Void serà la il·lustració estrella de la nova edició del Milestone Project, el festival d'art urbà de la ciutat de Girona. La cita, que va arrencar ahir i s'allargarà fins al dia 21, ha convidat aquest any artistes dels Estats Units, el Marroc i Itàlia.

La primera obra a prendre forma serà la d'Axel Void, artista que va viure una temporada a Espanya i va formar-se estudiant Belles Arts a Andalusia, a l'edifici Lear del Campus de Montilivi de Girona. Des d'avui i fins al 12 de setembre, treballarà en tres parets de gran format en les quals plasmarà un sol mural.

El segon artista a agafar el pinzell serà Mohamed L'Ghacham, que entre el 8 i el 12 de setembre vestirà una nova façana a la ciutat. Per l'especificitat de l'artista, hores d'ara el festival encara no pot confirmar quina serà la ubicació del seu treball ni el tema.

El barri de Germans Sàbat, que encara no compta amb cap mural del festival, serà l'escenari del tercer mural d'enguany. L'artista italià Millo serà l'encarregat de donar una nova imatge a una façana del barri entre el12 al 19 de setembre.

Durant la preparació del festival, l'organització ha recollit una voluntat dels germans Roca de fer un homenatge als seus pares, una família de llarga tradició als fogons de la ciutat i que actualment, gràcies a la projecció de la generació actual porta els seus plats per tot el món. Serà en un espai encara per confirmar i de la mà d'un artista local «d'experiència contrastada», segons l'organització, que en revelarà el nom i la ubicació del mural més endavant.