La comunitat de propietaris de Cap sa Sal de Begur ha decidit destinar un espai de l'antic hotel, que actualment són apartaments, al seu creador, l'arquitecte Josep Maria Bosch Aymerich. Comptarà amb fotografies i plànols propietat de membres de la comunitat i també amb la maqueta de l'hotel que els ha cedit la Fundació Privada Bosch Aymerich. La inauguració de l'espai va ser ahir aprofitant la trobada anual dels arquitectes de la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a l'antic hotel.

L'hotel Cap sa Sal, situat entre les cales sa Tuna i Aiguafreda, va ser un dels establiments més emblemàtics de la Costa Brava durant els seus anys de funcionament com a tal, entre 1963 i 1979. Van caldre vuit anys per construir la totalitat de l'edifici i una gran quantitat de mà d'obra.

Durant els setze anys de vida l'establiment va acollir diversos polítics, intel·lectuals i artistes de renom internacional, com l'actor Rock Hudson o el músic Xavier Cugat, i s'hi van rodar diverses pel·lícules.

La construcció de l'hotel va ser una idea de Bosch Aymerich, que va buscar l'inversor, el doctor Andreu. Posteriorment, Andreu va vendre l'hotel a Miquel Arpa, de Girona, i Massa Feliu, de Barcelona, per 150 milions de pessetes.

Bosch Aymerich, que també era enginyer, urbanista i empresari, és més conegut als Estats Units que aquí. Se li atribueix la decisió de SEAT d'instal·lar-se a la Zona Franca, va tenir l'encàrrec de construir les bases americanes a Espanya i va fer l'estació d'esquí de la Masella.