23 de octubre de 2019
23.10.2019
Diari de Girona

«Pulgarcita», una nova revisió del clàssic conte d'Andersen

La il·lustradora banyolina Nuri Ann feminitza el protagonista per incidir en la llibertat de la dona

23.10.2019 | 00:15
La il·lustradora banyolina Nuri Ann.

Després de dos anys de treball la il·lustradora banyolina Nuri Ann presenta el seu primer conte il·lustrat amb el títol de Pulgarcita, una obra dirigida a un públic amant de la il·lustració i el col·leccionisme. Aquesta proposta és una adaptació del conte clàssic de Hans Christian Andersen publicat per primera vegada el 1835 i en la qual l'autora feminitza el personatge principal tot incidint en la llibertat de la dona, el valor de l'amistat, el patiment del col·lectiu i d'altres temes molt actuals.

Pulgarcita presenta una nena diminuta, d'una polzada de mida, que neix d'una flor i que ha d'enfrontar-se als perills d'un món que no està fet per a ella. Malgrat els obstacles, la petita finalment trobarà la seva identitat i el seu lloc al món.

Tot i que en un principi les obres d'Andersen estaven destinades al públic infantil, aquesta nova història admet la lectura de totes les edats. Les il·lustracions, que són molt potents i enigmàtiques, recorden l'estil pictòric del pop surrealista i han estat realitzades amb la tècnica de pintura digital.

El projecte de publicació es fa a través de la plataforma de micromecenatge Verkami amb l'objectiu de fer un tiratge de 500 exemplars amb impressió òfset i amb tapa dura que proporcionarà una excel·lent qualitat de les imatges de la publicació. Fins demà hi ha temps per col·laborar-hi a través de vkm.is/pulgarcita.

Nuri Ann (1986) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Granada i estableix la seva residència a Banyoles per complementar els seus estudis a l'Escola Massana de Barcelona i a La Mercè de Girona. Durant aquest temps ha creat una trentena d'obres dins la sèrie Peculiar Girls; personatges femenins inspirats en les emocions humanes en què es veuen reflectits els somnis, els desitjos i la pèrdua de la innocència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
 

L'últim El més llegit