De Hamlet a El Tiranicida de Nabokov, passant per Els Miserables, i tot, sense sortir del món dels titelles. Si l'any passat l'actor i titellaire Javier Aranda va descobrir al festival Temporada Alta tot un món de màgia, sensibilitat i records personals a partir d'una capsa de cosir amb Vida, aquest any s'ha atrevit a plantejar algunes de les grans preguntes que atabalen la humanitat a Parias amb l'ajut d'un llumí, una calavera o un mirall.

La proposta, que va ser diumenge a la Planeta, convida l'espectador a endinsar-se en un món grotesc i marginal on, malgrat la foscor, planen les emocions. Amb gran destresa manual i combinant els ninots amb la llum i la música, construeix quatre personatges que, cadascú a la seva manera, lluita per trobar el sentit que l'impulsa a viure i conviure.

Aquesta petita joia que dura una hora escassa allunya els titelles dels contes i els acosta a la reflexió sobre els interrogants que sobrevolen l'alta literatura: de qui som en realitat i qui mou els fils que ens fan avançar.