L'artista Xavier de Torres, resident a Begudà, exposa al Museu de la Garrotxa un recull de pintures a l'oli i escultures amb pedra. La mostra, titulada Crear és respirar, reuneix pintures a l'oli de diverses col·leccions realitzades al seu estudi taller del Parc Natural del Cabo de Gata, on ha treballat des del 1981.

Les pintures de De Torres (Barcelona, 1956) mantenen una unió intrínseca amb una extensa obra en escultura, majoritàriament en pedra basàltica de la zona volcànica de la Garrotxa, on viu des del 2000.

L'artista, que ha treballat als Estats Units, Canadà o Suïssa i té obra pública permanent en indrets com San Francisco, Miami o la ciutat de Barcelona, assegura que el basalt «el va escollir a ell» i que les pedres parlen un llenguatge i unes presenten les altres.

«Primer va arribar-me per mar, en forma d'andesites basàltiques, i més tard i de manera contundent a través de la Garrotxa», diu l'artista barceloní, que és la primera vegada que exposa al Museu de la Garrotxa.

A banda del basalt garrotxí, Xavier de Torres també ha fet servir les pedres sorrenques i els marbres de Macael, que provenen d'Andalusia, per elaborar peces, algunes de les quals també es podran veure a la mostra.

«Crear és una actitud vital que respira poèticament i metafòrica, i que viu si un la fa viure», assegura l'artista sobre la mostra, que s'inaugura avui a les 12 del migdia i que es podrà veure fins al 13 d'abril a la Sala Oberta 2 del Museu del Museu de la Garrotxa, al pati i al primer pis de l'Hospici amb entrada gratuïta.

A banda, l'artista també té prevista l'exposició El traductor de somnis, una selecció de dibuixos del llibre homònim i que ha anat fent durant la seva vida. Es podrà visitar al març a la biblioteca Marià Vayreda d'Olot.