Marta Pessarrodona, Enric Casasses, Jordi Nopca o Najat El Hachmi són alguns dels autors que prendran part en la segona edició de l'Escala Vila del Llibre, que se celebrarà del 29 de febrer a l'1 de març. La cita, que s'instal·larà de nou a la platja de les Barques, tindrà més de seixanta activitats per a tots els públics i posarà èmfasi en la mobilitat i en el Mediterrani com a escenari d'intercanvis entre cultures.

Marta Pessarrodona rebrà un homenatge en l'acte inaugural; Enric Casasses oferirà un recital de versos propis i poemes de Víctor Català; hi haurà un debat al voltant de censura i llibertat d'expressió en l'era digital, moderat per Laura Rosel i amb Genís Roca, Laura Huerga i Beatriz Talegón; una taula de novel·la negra, amb Sebastià Bennasar i Albert Gassull, entre d'altres. També s'hi presentaran novetats editorials, com La teva ombra de Jordi Nopca, Premi Proa de Novel·la o Cavalcarem tota la nit de Carlota Gurt, Premi Mercè Rodoreda.

Pel que fa al mercat d'editorials independents, hi participaran una trentena d'editorials. Així mateix, els Encants del Llibre, la llibreria de vell del festival, un projecte sociocultural que impulsa la Vila del Llibre, es tornarà a instal·lar durant el cap de setmana a la primera planta del Gavià.